Kategorier
Uncategorized

BRF i Göteborg behöver laddboxar

Det är inte bara en utan ganska många bostadsrättsföreningar i Göteborg som börjat fundera på att installera laddboxar för sina BRF medlemmar. Allt fler skaffar elbilar eller hybrider och därmed blir det också en ständigt ökande efterfrågan på möjligheten att ladda bilen bekvämt på hemmaplan. Kanske kan inte varje parkeringsplats förses med en laddbox men bara några stycken är en bra början.

BRF styrelse tillfrågas om laddbox i Göteborg

Det finns ganska många exempel på när medlemmar i någon BRF i Göteborg ställer frågan till sin styrelse om det finns möjlighet att få en laddbox. Det brukar bli starten på en liten process där man först och främst tittar på tillgången av p-platser och sedan anlitar ett bra och professionellt företag för Banbrytande Laddbox BRF Göteborg som kan se över andra förutsättningar som hur elförsörjning och annat fungerar på den aktuella platsen. Det går nästan alltid att hitta lösningar som passar men det är viktigt att låta erfarna proffs vara med från början så det inte blir några problem längs vägen.

Tjäna pengar på laddstationerna

Installation av laddbox kostar en slant och i en BRF är det ju dessutom inte en utan antagligen ganska många laddboxar som behövs och en förening i Göteborg kom på en kreativ lösning för att faktiskt tjäna lite pengar på det hela för att på så sätt minska kostnaden för medlemmar. Det går nämligen att göra en laddbox tillgänglig för andra i Göteborg än de som bor i BRF. Sedan sätts priset lite högre för externa kunder som kommer dit och laddar vilket ger föreningen en liten men dock vinst. Det blir kanske inga stora pengar men ändå några tusenlappar här och där som kan delfinansiera projekt laddstolpe och det brukar tilltala medlemmarna som ju i slutändan måste dela på kostnaderna på ena eller andra sättet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *