Kategorier
Uncategorized

Rådgivare hjälper dig sälja företag

Någon gång kommer dagen då du måste anlita en rådgivare för att sälja ditt företag. Det kan vara av flera olika anledningar som du måste sälja. Det kan till exempel bero på att du går med förlust, att du drabbats av en sjukdom, marknaden för de varor du säljer inte längre är aktuella, eller så har du blivit för gammal för att orka med verksamheten. Givetvis har du massor med frågor, som till exempel hur mycket är egentligen din verksamhet värd? Men den viktigaste frågan är nog: vem ska jag vända mig till? Som tur finns det rådgivare som hjälper dig att sälja ditt företag, men vem ska du vända dig till?

Kontakta rådgivare som säljer företag

Det är av stor vikt att du vänder dig till någon som har den kompetens som behövs för att sälja ditt företag. En försäljningsprocess kan ta tid och därför är det bra att du har förtroende för den du anlitar. Förutom rådgivaren som hjälper till vid försäljningen, kan du behöva hjälp av en finansiell rådgivare. Ibland måste du även anlita skattespecialister och affärsjurister. Läs helst på vad de olika yrkesgrupperna gör innan du anlitar dem. Den som fokuserar på själva försäljningen är en finansiell rådgivare, den juridiska rådgivaren i sin tur ansvarar för de frågor som rör själva avtalet.

Hur fungerar själva försäljningsprocessen?

Det beror mycket på dig som säljare hur försäljningsprocessen kommer att gå till. Vissa säljare föredrar att prata med en intresserad köpare i taget, för att känna av personkemin. Det positiva med det förfarandet är också att det går fortare och sekretessen är högre. Det finns även en negativ sida om du gör så, priset kan blir lägre. Ju fler intresserade köpare du talar med, desto högre pris kan du få. Den ene intressenten kan alltid lägga ett högre bud än den andra, om personen är väldigt intresserad av din verksamhet. Den rådgivare du anlitat för att sälja ditt företag ska uppehålla en bra flytt av kontakterna och se till att de som vill köpa känner konkurrens under hela processen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *