Kategorier
Uncategorized

Jobba som takläggare i Stockholm

Att jobba som en takläggare i Stockholm är ett tekniskt krävande jobb och kräver den rätta utbildningen. Att vara takläggare är perfekt för dig som älskar utmaningar, att vara utomhus året runt, att ingen dag är den andra lik och att vara noggrann i ditt arbete. Det kräver också att du jobbar bra ensam, men lika bra med andra under större jobb. Det är ett fysiskt krävande jobb så det är viktigt att du är i bra form för att kunna utföra ett bra arbete. Du måste också självklart gilla höga höjder – det är trots allt på taket du kommer att spendera din tid.

Det är ett arbete som inte enbart kräver att du kan arbeta med taket, utan även själva underarbetet. Att du kan göra monteringen av isolering, takstolar är lika viktigt som att lägga takpannor.

Att jobba som en takläggare i Stockholm innebär att du alltid kommer att ha något att göra. Stockholm är en stor stad och i stort behov av hantverkare. Det är utan tvekan ett väldigt givande arbete och en industri som är i behov av arbete året runt.

Plugga till takläggare i Stockholm

Om du vill studera till att bli en takläggare i Stockholm finns det olika sätt du kan göra detta på. Om du är påväg att börja gymnasiet kan du välja att rikta in dig på att bli en takläggare och välja byggprogrammet och ha husbygge som inriktning.

Om du redan har slutfört gymnasiet och vill bli en takläggare och jobba i Stockholm går detta självklart att fixa. Du kan välja att studera via Komvux och plugga till ett alternativ till byggprogrammet. Det är inte dock alla Komvux i Stockholm som erbjuder en utbildning för att bli en takläggare. Ett annat sätt är att studera via yrkeshögskolan och där kan du välja mellan att plugga deltid eller heltid.

Efter avslutat utbildning väntar att jobba som en lärling i cirka 2,5 år. Detta är också ett perfekt sätt att lära känna en firma och skapa kontakter för en framtida anställning. Du får då en lärlingslön och får lära dig allt på jobbet.

Hur mycket tjänar en takläggare?

En takläggare i Stockholm tjänar inte mer än andra i landet. Det finns stora skillnader på vad en takläggare tjänar, både beroende på vart i landet det handlar om och vilka kunskaper du har. Lönen kan skilja sig så mycket som 17 000 i Jämtland län till hela 31 500 kronor i Blekinge. Medellönen som en takläggare ligger däremot på 29 500 kronor och lönen är densamma för män som för kvinnor. Det kan självklart också variera mellan företag till företag vad du får betalt.

Kontakta denna takfirma för en kostnadsfri offert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *