Kategorier
Uncategorized

Surikaten fastnade i min ventilation

Nu måste jag få skriva av mig om den där surikaten som levt i vår ventilation under det senaste halvåret. Innan du tänker tanken, så klart vet jag att det inte finns några vilda surikater i Sverige, utan de kommer från Kalahariöknen. Men min granne en våning upp, Anders, har sedan ett par år tillbaka haft en Surikat som husdjur. Väldigt oetiskt i mitt tycke men jag la mig inte riktigt i det över huvud taget. Det var inte min fight att ta trodde jag, tills surikaten kröp in i min ventilation och började göra oljud…

Hur hamnade den i er ventilation?

Det hela började med att en annan granne hade gjort en polisanmälan och anmält surikatägaren till djurskyddsföreningen som tog i hårdhandskarna. Och när jag snackar om hårdhandskarna menar jag verkligen hårdhandskarna. Jag snackar en skvadron av djurrättsaktivister och 48 polisanmälningar… per djurrättsaktivist! Så du förstå ratt det blev en lång uppförsbacke för Anders att behålla sin Surikat. Så det han gjorde var att släppa in surikaten i sin ventilation för att en gång per dag stoppa in mat. Och det var ju fine den första veckan men direkt efter lite drygt en vecka till så började det lukta. Och det började lukta rejält av surikaten avföring. Och det var inte lite heller!

Sen dog Anders Surikat

Det hela blev värre efter drygt en 4–5 månader då bajslukten slutade komma ur vår ventilation. Eller det var fel benämning… det var snarare så att denna lukt överrumplades av en värre lukt som sipprade ur vår ventilation. Det luktade död surikat. Och jag kan lov att jag hörde en surikat-version av det sjunde inseglet pågå under ett par minuter för en månad sen. Men sådant är livet, vänner dör, släktingar dör och även surikater går bort till slut. Man får bara bita i det sura äpplet och be till gudarna att surikaten dog i någonting annat än i din ventilation. För då har du skitit i det blå skåpet!

Bästa ventilationsfirman i Huvudstaden

Detta företag är branschledande inom ventilation främst på grund av deras känsla för service. Men även för att de levererar marknadens bästa utförda arbete! Jag rekommenderar dig att kontakta denna ventilationsfirma direkt för en kostnadsfri offert innan dem fyller upp årets kalendrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *